Ideje za zabavne in družabne igre na prostem

Za idejami s katerimi bi popestrili dogajanje na prostem (pa naj si gre za domač piknik ali službeno zabavo ali pač igro otrok), brskamo vsi, ki smo se po svoje “naveličali” obstoječih in klasičnih iger badmintona, odbojke, skrivalnic in podobno.

Ideje za zabavne in družabne igre na prostemČe še otroke lahko animiramo z igrami, ki smo jih sami poznali kot otroci, je za starejšo generacijo na domači zabavi na prostem ali pa še posebej za ekipo, s katerimi skupaj delamo na delovnem mestu, zelo težko najti ideje, ki bi, po eni strani, bile unikatne, po drugi pa takšne, da bi navdušile in k igri povabile, večje številu udeležencev.

Ideje za zabavne in družabne igre na prostem

Družabne igre med domačo fešto, so zraven sicer športno obarvanih, ponavadi tudi kakšno metanje pikada, skoki z vrečami, premagovanje raznraznih ovir in podobno, sicer pa ideje za zabavne in družabne igre na prostem, radi iščemo tudi, ko gre za praznovanja rojstnih dni, ko potrebujemo specifične družabne igre na prostem ali ob posebnih obletnicah (abraham, poroke, …..).

V domeni organizacije družabnih in zabavnih iger za odrasle, pogosto niti ne iščemo samo ideje za igre, ampak tudi kar organizatorja zabavnih iger. Razlog pa je preprosto v tem, da organizator zabave oz. druženja odraslih (npr. piknik zaposlenih, team buidling druženje, itd…) ima že izkušnje pri izvedbi tovrstnih iger in zabav, verjetno ima tudi svoje pripomočke, da nam ni treba iskati naokrog še vse kar pač nekaj igra zahteva, obenem pa nam organizator službenih zabav lahko poskrbi še za kulinariko, animacijski celoten program, nabavi animatorje, pripravi vse potrebno za primer slabega vremena, ozvočenje in glasbo itd….

 

 

Ideje za zabavne in družabne igre na prostem prinašajo tudi koristi, ki jih sicer že tako ali tako, samo po sebi prinaša gibanje v naravi. Če organiziramo igro na prostem, pomeni to za udeležence, udeležbo na svežem zraku, če pa takšne igre spodbujamo že pri otrocih, pa jih s tem že zelo zgodaj navajamo na to, da čim več svojega prostega časa, preživijo na prostem.

Besedišče: Ideje za zabavne in družabne igre na prostem

Dodatne ideje (1, 2, 3)