Naravna vlažilna krema za obraz in drugi vlažilci, je že dolgo del rutine nege kože. Celo Kleopatra naj bi se kopala v mleku zaradi njegovih vlažilnih lastnosti.

Obstaja veliko razlogov, zakaj naravna vlažilna krema za obraz. Pokazalo se je, da vlažilna sredstva povečajo vsebnost vode v roženici, najbolj zunanji plasti kože, ki lajša suhost.

Znano je tudi, da je naravna vlažilna krema za obraz odličen pripomoček v boju proti znakom staranja in pomaga koži k bolj zdravem videzu.

Vendar pa je v tej ogromni paleti vlažilnih sredstev na trgu težko vedeti, katera naravna vlažilna krema za obraz je prava za vas. Berite naprej za nasvete strokovnjakov za navlaženo, prožno kožo.

Ne glede na to, ali gre za preizkušen režim nege kože, kako pogosto si umivate lase ali kozmetiko, ki vas zanima, je lepota osebna.

Zato se zanašamo na raznoliko skupino piscev, pedagogov in drugih strokovnjakov, ki bodo delili svoje nasvete o vsem, od načina nanosa izdelka do najboljše maske za vaše individualne potrebe.

Kako navlažiti kožo na obrazu?

Po čiščenju je priporočljivo, da se uporabi naravna vlažilna krema za obraz, saj preprečuje, da bi se koža po umivanju izsušila. Najbolj učinkovito je, če jo nanesemo na rahlo vlažno kožo, saj se tako zadrži vlago.

Nato s konicami prstov na obraz nanesite količino naravna vlažilna krema za obraz v velikosti graha in jo s krožnimi gibi rahlo vtrite, dokler se ne vpije.

V rutino ne pozabite vključiti vratu in dekolteja. Skratka, sledite tem korakom:

 • očistite.
 • rahlo naredite piling z otroško krpo ali bombažno blazinico.
 • nanesite naravna vlažilna krema za obraz s krožnimi gibi, vključno z vratom.

Kako navlažiti čez noč

Obstaja veliko nočnih krem ​​in losjonov. Priporočamo, da se uporabi naravna vlažilna krema za obraz.

Kako naravno navlažiti?

Študija »Zaupanja vreden« vir iz leta 2006 je pokazala, da je liofiliziran izvleček aloe vere učinkovita naravna sestavina za izboljšanje hidracije kože in zmanjšanje suhosti.

Kako navlažiti brez izdelka

Tri z življenjskim slogom povezana pravila vam pomagajo naravno navlažiti kožo in zadržati to vlago. Stres povzroča mikroskopske razpoke na koži, kar povečuje dehidracijo s pojavom, imenovanim transepidermalna izguba vode.

Drugi načini, kako vaši koži pomagati ohraniti vlago, vključujejo:

 • pogosto vadbo
 • omejevanje uživanja alkohola
 • zmanjšanje vnosa soli
 • uživanje hrane z visoko vsebnostjo vode, kot so solata, kumare in paradižnik
 • ohranjanje sproščujočih navad, ki pomagajo zmanjšati stres

Kdaj dodatno navlažiti?

Po čiščenju obraza je nujno, da se uporabi naravna vlažilna krema za obraz, ki je lahko nanesete dvakrat na dan, zjutraj in zvečer.

Poleg tega bo vlaženje takoj po kopanju ali prhanju pomagalo zapreti vlago.

Zakaj je to pomembno

Ko koža ne zadrži dovolj vlage, lahko postane suha ali hrapava. To se zgodi zaradi vplivov okolja, pogostega čiščenja ali kopanja ali zdravstvenih stanj. Vlaženje obraza pomaga zaščititi pregrado kože pred draženjem. Pomaga tudi pri zmanjševanju razvoja suhosti ali pa vam pomaga oživiti kožo pred suhostjo.

Naravna vlažilna krema za obraz ustvari pregrado med vašo kožo in podnebjem, vključno s hladnim, suhim zrakom, ki lahko dodatno izsuši kožo. Vlaženje pomaga tudi pri rehidraciji in povečanju sposobnosti kože, da zadrži vodo.

To je z uporabo izdelkov, ki so namenjeni rehidraciji zunanje plasti kože, zapiranju vlage in zaščiti pred zunanjimi dejavniki.

Kaj mora vsebovati naravna vlažilna krema za obraz?

Izdelki, kot so losjoni, kreme, serumi in mazila, so primarna metoda za dodajanje vlage in zdravljenje suhe kože.

Vlažilne kreme, naj vsebujejo:

 • hialuronsko kislino
 • glicerin
 • ceramide
 • SPF
 • Nekomedogeno *

*Nekomedogen pomeni, da ne zamaši por. Prav tako je dobro poiskati vlažilno kremo s SPF za zaščito pred soncem.

Druge sestavine, ki jih je treba upoštevati pri vlažilnih kremah, vključujejo:

 • Okluzivne snovi: oljne snovi, ki blokirajo izhlapevanje vode
 • Humektanti: snovi, ki vlečejo vodo iz zraka v zunanjo plast kože, kot so glicerin, med in pantenol
 • Vitamini: pomagajo zmanjšati fine linije in gube ter spodbujajo proizvodnjo kolagena, kot sta vitamina C in E