Okrasne rozete za zračnike

Okrasne rozete za zračnike so pokrovi ali obrobe, ki se uporabljajo za estetsko izboljšanje videza zračnikov na stropu ali steni. Zračniki so namenjeni zagotavljanju dovoda ali odvoda zraka v notranje prostore, vendar so lahko vizualno moteči.

Rozete za zračnike so na voljo v različnih velikostih, oblikah, barvah in materialih, kot so les, gips, polistiren, steklo, plastika ali kovina.

V ponudbi TRGO-MOKK so na voljo okrasene rozete za zračnike pravokotne oblike 175mm x 175mm iz stekla ali pleksi plošč. V beli barvi sijaj ali mat, črni, sivi ali izvedba brušenega aluminija.

Rozeta je enostavna za vgradnjo in vzdržeavnje. Okrasno rešetko pritrdite z 4 vijaki na steno ali strop nato na nastavke rešetke zataknite okrasno rozeto. Enostavna je za vzdrževanje in čiščenje. Najlažje jo očistimo s čistilom za steklo.

Montaža steklene okrasne plošče v sivi barvi na notranji strani zida

Kakšen namen imajo okrasne rozete za zračnike?

Okrasne rozete za zračnike lahko prikrijejo morebitne napake v stropu ali steni okoli zračnika. To se lahko zgodi, ko se zračnik namesti v strop ali steno in se ne prilega popolnoma ali ima nepravilno obliko. Z rozeto za zračnik se lahko te napake prikrijejo, s čimer se doseže bolj urejen in estetski videz. Zato se pogosteje uporabljaja v notranjih prostorih, kjer so zračniki potrebni, vendar je hkrati pomembno tudi ohraniti estetski videz prostora.

Vam podam en praktičen primer. V shramni bi potrebovali dovod svežega zraka. V steno napravimo luknjo fi 100mm, vanjo poližino cev in jo zatesnimo. Na zunanjo stran pritrdimo zunanji fasadni zračnik. Kaj več in za kaj služi fasadni zračnik si lahko prberete v tem članku. Kaj pa na notranjo stran? Da zakrijemo luknjo in olepšamo prostor je okrasna plošča super rešitev. Še vedno imamo dovod zraka nimamo pa več luknje v zidu.

Okrasna rozeta ki nima funkcije

Okrasno rozeto za zračnik, ki nima nobene funkcije, razen da zakrije odprtino, bi lahko uporabili v različne namene. Na primer, v dekorativne namene za izboljšanje videza prostora ali za ustvarjanje umetniškega vtisa.

Takšne rozete lahko postavite v katerikoli prostor, kjer bi radi dodali malo dekorativne vrednosti, na primer v dnevno sobo, spalnico ali kopalnico. Lahko izberete rozeto, ki se ujema s preostalo notranjo opremo, kot so barve sten, pohištva in drugi elementi dekorja.

Okrasna rozeta lahko služi tudi kot središče umetniškega dela, na primer kot osrednji del tapiserije ali slike. V tem primeru lahko izberete večjo rozeto, ki bo izstopala in pritegnila pozornost.

Čeprav takšne rozete nimajo funkcionalne uporabe, lahko dodajo element kreativnosti in estetike v prostor ter poudarijo vaš edinstven okus in stil.

TRGO – MOKK d.o.o. | Sloexport

How to Install Air Vent Covers | Zoro.com