Vsebina se hitro spreminja, zato je pred izbiro ponudnika, pomembno premišljeno načrtovanje IPTV

Vsebina se hitro spreminja, zato je pred izbiro ponudnika, pomembno premišljeno načrtovanje IPTV

Televizijska industrija se hitro spreminja. Zato bomo v tokratnem zapisu, na kratko govorili o vsebini in zakaj seznam kanalov pripomore k temu, da je načrtovanje IPTV lažje in bolj logično. Nekateri proizvajalci prehajajo izključno na naročniške modele. Na drugi strani pa nekateri kupci v celoti prekinjajo svoje naročnine in se odločajo izključno za ogled vsebin na YouTube* ali pa za plačljive programe.

načrtovanje IPTV
Vsebina se hitro spreminja, zato je pred izbiro ponudnika, pomembno premišljeno načrtovanje IPTV.

Toda klasična televizija bo kljub temu, v daljšem časovnem obdobju še vedno prevladovala. Dober primer je samo opazovanje skupine otrok na počitnicah in način uporabe televizije. Všeč so jim posebne oddaje in nekatere serije, ki jih gledajo. Nekaterim izmed njih, pa je zanimivo tudi, ko se predvajajo reklame. Pričakovali bi, da bodo, zaradi možnosti snemanja in časovnega preskoka, reklame preprosto na hitro predvajali ali pa preprosto preskočili. Dejansko pa nekateri otroci gledajo reklame, kot del zabave in o oglasih govorijo več, kot o ostalih vsebinah. Torej, živa TV zabava je tukaj, da ostanejo. Zato je izbiro pravega ponudnika bistvenega pomena.

Kako izbrati pravega ponudnika in pravo platformo

Osnovno tehnična poznavanje, je pred izbiro prave platformo za dostavo televizije, zagotovo prednost. Nekateri od ponudnikov, bodo zahtevali zelo specifično šifriranje ali pogojni dostop. Nekatera programske oprema ima zelo specifične zahteve.  Z drugimi besedami, pri nekaterih od ponudnikov, bo potrebna zelo specifična programska oprema in strojna oprema končnih uporabnikov (kot so na primer Set Top Box* naprave, tablične računalnike, pametne telefone).

Naravna tendenca je, da načrtovanje IPTV začnemo tako, da najprej poskusimo opredeliti omrežno in programsko opremo za upravljanje ter seznam kanalov. V kolikor želite hitro rešitev, sta IPTV in OTT prava izbira. Če želite skrajšati cikel načrtovanja in dobiti natančne in pravočasne predloge glede tehnične izvedbe IPTV, se osredotočite na izbiro ciljnih vsebin, ki jih želite gledati na svojem televizorju. Na ta način boste zadovoljni s svojo storitvijo in veliko bolj prijetno privajanje na novo platformo.