Lego Technic za naprednejše graditelje

Lego Technic je serija izdelkov iz Lego kock, ki omogočajo gradnjo bolj zapletenih mehanizmov in strojev. Ta serija Lego kock imajo številne delujoče povezave, kot so zobniki, prenosi, osi in drugi elementi. Ti omogočajo izdelavo premikajočih se delov in funkcionalnih modelov, kot so helikopterji, kamioni, avtomobili, žerjavi, plovila in drugi zahtevni modeli.

Lego Technic je namenjen bolj naprednim graditeljem, saj zahteva natančnejšo in bolj zapleteno gradnjo.

Zakaj izbrati Lego technic serijo

Lego Technic
Lego Technic za ustvarjalce in arhitekte

Lego Technic kocke so namenjene navdušencem, ki že imajo izkušnje z gradnjo z Lego kockami in želijo izdelovati bolj zapletene in funkcionalne modele. Te kocke so tudi dobre za ljudi, ki imajo radi mehaniko in ustvarjanje, saj jim omogočajo, da svoje zamisli prenesejo v funkcionalne modele. Vendar pa ne izključujejo mlajših otrok, saj jim lahko pomagajo razvijati sposobnosti izdelave, spretnosti in kreativnosti. Skratka, Lego Technic kocke so namenjene vsem, ki imajo radi gradnjo in mehaniko ter želijo izdelovati bolj zapletene in funkcionalne modele.

Število kock v Lego Technic setih se razlikuje glede na velikost in zapletenost modela, ki ga želite izdelati. Nekateri seti vsebujejo samo nekaj deset kock, medtem ko lahko drugi vsebujejo tudi več tisoč kock. Vse je odvisno od tega, kakšen model želite izdelati in koliko kompleksnosti želite vključiti. Pri nakupu Lego Technic seta lahko preverite, koliko kock vsebuje in izberete tistega, ki ustreza vašim potrebam in željam.

Zgodovina lego kock

Lego kocke je leta 1932 izumil Ole Kirk Christiansen v Danskem mestu Billund. Ole se je ukvarjal s izdelavo lesenih igrač in pohištva, a je v požaru izgubil ves svoj les. Zato je začel iskati nove materiale za izdelavo igrač. Ugotovil je, da so plastične kocke najbolj primerne za izdelavo.

Začel je izdelovati plastične kocke v različnih barvah in velikostih. Leta 1934 pa so se na trgu pojavile prve Lego kocke z značilnim zasnovo z zatiči in odtisnjenimi linijami.

Od takrat so se Lego kocke razvile v ene najbolj priljubljenih igrač na svetu. Z različnimi linijami kock, tematskimi kompleti, video igrami in filmskimi franšizami pokrivajo praktično vsako potrebo in željo otroka.

Zakaj otroku podariti Lego kocke

Lego kocke so sestavljivi elementi. Znane so po svoji modularnosti in prilagodljivosti. Lego kocke lahko sestavljate v številne različne oblike in modele, od prostih oblik do zapletenih gradenj, kot so hiše, avtomobili, letala in druge strukture. Lego kocke so namenjene vsem starostnim skupinam in so odlične za razvijanje ustvarjalnosti, spretnosti in logičnega razmišljanja pri otrocih. Poleg tega so Lego kocke tudi izredno trpežne in lahko služijo več generacijam.

Lego kocke classic
Lego kocke classic

Lego kocke so dobre za razvoj otroka zaradi več razlogov:

 1. Kreativnost in domišljija: Lego kocke omogočajo otrokom, da izražajo svojo kreativnost in domišljijo ter gradijo različne strukture in modele.
 2. Spodbujanje reševanja problema: Sestavljanje Lego kock zahteva razmišljanje in reševanje problemov, kar pomaga razvijati sposobnosti za razreševanje problemov.
 3. Razvoj fine motorike: Sestavljanje in gradnja z Lego kockami pomaga razvijati fine motorične spretnosti, kot so natančnost, koordinacija in ravnotežje.
 4. Učenje o tehnologiji in inženirstvu: Lego kocke lahko pomagajo otrokom razumeti osnove tehnologije in inženirstva ter jim pomagajo razvijati tehnične sposobnosti.
 5. Skupinsko delo in komunikacija: Sestavljanje Lego kock v skupini pomaga otrokom razvijati sposobnost za skupinsko delo in komunikacijo ter graditi družbene veščine.

Serije Lego kock

Obstaja veliko različnih serij Lego kock, poglejmo le nekatere izmed njih:

 • Lego Classic: linija enostavnih kock, ki omogoča kreativno gradnjo različnih struktur. Nimajo določene tematike, vsa kreativnost je prepuščena otrokom.
 • Lego City: serija omogoča gradnjo mestnih zgradb, vozil in drugih elementov urbanega življenja.
 • Lego Ninjago temelji na ninja tematiki in vključuje gradnjo bojnih oklepov, orožja in zgradb.
 • Lego Star Wars se osredotoča na franšizo Star Wars in omogoča gradnjo znanih zgradb, vozil in likov iz filmov Star Wars.
 • Lego Friends je linija namenjena deklicam in omogoča gradnjo hiš, restavracij in drugih mestnih objektov, predvsem takih, ki so všečne deklicam.
 • Lego Super Heroes omogoča gradnjo zgradb in vozil znanih super junakov, kot so Batman, Superman, Spider-Man ….

To so le nekatere izmed mnogih serij Lego kock, obstaja še veliko drugih, ki se osredotočajo na različne teme, starost in okuse.

Lego Group je globalno podjetje

Podjetje Lego ima več kot 18.000 zaposlenih po vsem svetu.

Lego kocke pa se izdelujejo v več tovarnah po vsem svetu, vključno s tovarnami v Danskem, Češkem, Nemčiji, Veliki Britaniji, Meksiku in Kitajski.

Razvoj Lego kock se nenehno nadaljuje, z novimi materiali, tehnologijami in konstrukcijskimi rešitvami, ki omogočajo še bolj kreativne in realistične modele iz raznovrstnih področij življenja.