Sta se pred kratkim zaročila? Če je tako je pred vama zanimiva preizkušnja. Organizacija poroke je lahko zanimiv izkušnja obenem pa je lahko tudi naporna. Poroka med tednom vama lahko olajša organizacijo.

Veliko stvari je na katere ne smeta pozabiti. Za poročni dan bosta potrebovala kar nekaj poročnih ponudnikov, ki bodo poskrbeli, da bo vajin dan potekal kar se da popolno. Poročna lokacija, band, poročni fotograf, videograf, catering, slaščičar, frizer, make up artist, cvetličar, aranžer in še nisem naštel vseh. Če si želita prav pri vseh ponudnikih široke izbire bosta morala poroko načrtovati že dve leti pred željenim datumom.

Če pa datuma še nimata izbranega in bi se poročila v naslednjih mesecih pa lahko razmislita o poroki med tednom. Kaj so razlogi za in proti poroki med tednom bom pisal v današnjem zapisu!

poroka-med-tednom (7)

ZA: Dosegljivost najboljših poročnih lokacij in ostalih poročnih ponudnikov

poroka-med-tednom (9)

Organizacija poroke se po navadi začne z izbiro poročne lokacije. Če imata prav posebno željo kje se želita poročiti in če je to lokacija kjer se poroča veliko parov, znajo biti sobote primerne za poroko pri njih rezervirane že vsaj dve leti naprej. Medtem ko bosta pri poroki med tednom imela veliko večjo možnost za izbiro popolne poročne lokacije.

Poročni catering

Podobno je tudi z ostalimi poročnimi ponudniki. Cateringi  so v relativno podobni situaciji kot poročne lokacije. Njihova prednost je ta, da lahko imajo več ekip in tako lahko naredijo tudi več porok na en dan. Pa še vseeno bo veliko večja možnost, da bosta dobila ekskluzivne ponudnike cateringa v dnevih ko dogodki kot poroka niso tako pogosti.

poroka-med-tednom (8)

Bandi in ansambli

Bandi in ansambli imajo vikende že tako polne ko so vabljeni na razne zabave in festivale. Ko prištejejo še poroke so sobote pri njih res zelo redko proste.

poroka-med-tednom (6)

Poročni fotografi in videografi

Če si želita točno določenega poročnega fotografa ali videografa mu kar čimprej pišita. Tudi mi smo najbolj srečni ko zapolnimo željeno število za prihajajoče leto in se posvetimo oglaševanju za dve leti oddaljene datume.

Tudi vsi ostali poročni ponudniki pa se nekako borijo s to idejo, da so sobote po navadi prepolne. Medtem ko datumi med tednom ostajajo relativno prosti. To lahko izkoristita vidva saj bosta tako imela veliko večjo izbiro poročnih ponudnikov!

poroka-med-tednom (5)

PROTI: Lahko se zgodi, da bosta dobila več zavrnitev od povabljencev

poroka-med-tednom (4)

Sama po sebi je lahko poroka med tednom enaka kot tista med vikendom. Je pa res, da morata sama vedeti kakšni so vajini povabljenci in se do te mere prilagoditi, da jih bo večina lahko prišla. Pa še vseeno lahko pričakujeta, da kateri od povabljenih pač ne bodo mogli priti zaradi službenih ali drugih obveznosti.

Poroke med tednom so velikokrat v manjšem krogu izbranih povabljencev. Če si želita poroke s celima družinama in skoraj vsemi, ki jih poznata potem bo poroka med tenom verjetno slaba izbira za vaju. Po drugi strani pa če imata v mislih butično poroko za 30 svojih najbližjih pa to ne bo težava. Če vama več pomeni, da sta na tako izjemni lokaciji kot je to recimo villa Fabiani na Krasu kot pa, da imata pri na svoji poroki čisto vsakega, ki ga poznata potem bo poroka med tednom prava izbira. Poroka na villi Fabiani je lahko tudi v zaokroženi družbi popolna. Če si samo predstavljata poročni obred pod najstarejšo murvo pri nas. Pa pogostitev s ekskluzivno kulinariko. Poročno fotografiranje v prelepem sončnem zahodu zlatega Krasa. Večer pa bosta preživela v družbi svojih najbližjih ob zvokih jazza, ki vas bo mirno popeljal do zaključka s torto.

Takšno poroko si lahko brez težav zamislita tudi v sredo. Misliti bosta morala na to, da bosta svate povabila malce kasneje, če bodo mogoče še v službi. Se bosta pa zato lahko vidva lepo sproščeno in mirno pripravila na poroko.

ZA: Cena pri poročnih ponudnikih za biti nižja

poroka-med-tednom (3)

Kot sem že nekajkrat ponudil. Vsi ponudniki poročnih storitev se zavedamo, da so sobote naši najpomembnejši delovni dnevi. Vsekakor niti pomislimo ne, da bi za poroko, ki je med majem in novembrom v soboto ponudili popust na naše storitve. Prepričani smo, da bomo prav vse potrebne vikende zapolnili. Tisti, ki bo pa ostal prost bo pa dobrodošel za krajši oddih in zbistritev glave v času polne sezone.

Medtem ko bomo za dneve med tednom veliko bolj dojemljivi tudi za popuste ali dodatno ponudbo. Iz izkušenj govorim, da bomo poročni ponudniki veseli povpraševanj za poroke med tednom. Mogoče bi moral napisati, da bomo veseli PREDVSEM povpraševanj za poroke, ki se bodo zgodile med tednom. To pa ravno zato, ker se za sobote nekako ne bojimo, da jih bomo zapolnili. Čisto vsaka poroka med tednom pa bo za nas kot dodaten zaslužek. Ravno zato bomo, če bomo čutili, da bi to lahko pomagalo pri odločitvi, tudi ponudili kakšen dodatek k naši ponudbi ali pa kar popust na storitev.

PROTI: Zna se zgoditi, da bodo nekateri svati zabavo zaključili zgodaj

poroka-med-tednom (2)

Slabša stran poroke med tednom je lahko tudi to, da bodo nekateri svati poroko zaključili že dokaj zgodaj. Če bosta imela povabljene svate, ki se ne bodo mogli dogovoriti za dopust ali imajo kakšne neprestavljive obveznosti se morata zavedati, da se bodo poslovili že dokaj hitro. Če bodo to vajini najbližji tisti katerih si najbolj želita je to lahko velik razlog proti poroki med tednom.

Če bosta o tem razmišljata že med organizacijo poroke in bosta vabila poslala pravi čas se bo verjetno večina lahko dogovorila, da bodo prosti dan po poroki. Je pa res , da sama najbolje poznata svoje svate in se bosta sama najlažje odločila, kaj je bolj pametno.

ZA: Z vama bodo ostali tisti najbolj zagreti!

poroka-med-tednom (10)

Velik ZA pa je lahko, da bodo z vama ostali le tisti izbranci med že tako izbranimi gosti poroke med tednom. Torej poroka med tednom lahko sama po sebi naredi naravno selekcijo, ki bo poskrbela, da bo poročna zabava bolj živa. Seveda imata vse povabljence rada in seveda, da so vama vsi blizu. Na žalost pa redko na poroki prav vsi svati uživajo čez cel dan. Nekateri niso vajeni večernih in nočnih zabav in druženja ob kakšni kapljici alkohola in plesu do jutranjih ur. Čisto nič ni narobe če se zato nekateri svati iz zabave odpravijo prej z vama pa ostanejo tisti največji žurerji.

ZA: Intimna poroka med tednom

Če se odločita za poroko med tednom se vsekakor lahko nadejata bolj intimne poroke. Vsekakor se že po napisanem zavedata, da bo takšna poroka manjša po obsegu. To pa ne pomeni, da bo manjša tudi po svoji energiji. Ravno to, da bo poroka bolj intimna lahko pomeni, da bo bolj personalizirana za vaju in vajine svate.

ZA: Cena potovanja

Če bosta imela povabljene tudi svate izven meja Slovenije bodo lahko pripotovali ceneje kot med vikendom. Cena potovanja, predvsem z letalom, bo vsekakor nižja če bodo vajini povabljenci prileteli med tednom kot pa za vikend!

 

Poroka med tednom bo vsekakor drugačna. Vsekakor bo posebna in bo ostala v spominu prav vsakemu povabljencu. Verjetno bodo o njej poslušali tudi sodelavci vajinih svatov. Je pa lahko tudi kar nekaj razlogov proti takšni poroki. Le vidva lahko za svojo poroko odtehtata ali so bolj pomembni razlogi za ali proti. Tako se bosta najlažje odločila če bo poroka med tednom res prava izbira za vaju!