LEGO FRIENDS – kocke izključno za dekleta

Lego friends - nov logo od 2023 dalje
Lego friends – nov logo, ki se uporablja od 2023 dalje

Lego kocke so dolgo veljale za tipično “fantovsko” igračo, ki je bila namenjena predvsem gradnji avtomobilov, gradov in vesoljskih plovil. Vendar pa so se v zadnjih letih stvari spremenile, saj je podjetje Lego izdalo serijo kock Lego Friends, ki so namenjene izključno dekletom.

Lego Friends je priljubljena linija izdelkov podjetja The Lego Group, ki je bila prvič predstavljena leta 2012. Linija prikazuje osem najboljših prijateljic in prijateljev, ki živijo v mestu Heartlake City. Linija je licencirana s strani podjetja The Lego Group in je od izdaje leta 2012 do danes na voljo v več kot 500 sklopih.

Gre za prvo serijo kock, ki jo je podjetje Lego namenilo izključno dekletom. V njej je veliko več roza barve in motivov, ki so prilagojeni dekletom. Vključujejo veliko različnih setov, ki so prilagojeni različnim starostnim skupinam. Kocke so izdelane iz enakih materialov kot ostale Lego kocke, zato so prav tako zelo trpežne in vzdržljive.

Vendar pa so Lego Friends kocke drugačne od drugih Lego kock, saj so v seriji kock vključeni tudi liki, ki so prilagojeni dekletom. Prvotna linija likov v Lego Friends je vključevala Andreo, Olivio, Stephani, Mio in Emo. Vsaka prijateljica je imela edinstveno osebnost, interese in hobije, ki so se odražale v sklopih, ki so jih predstavljali. Primer. Andrea je bila glasbenica in je imela sklope, ki so vključevali snemalni studio in oder, medtem ko je bila Olivia navdušenka nad znanostjo in je imela sklope, ki so prikazovali laboratorij v drevesni hišici in delavnico za gradnjo robotov.

Lego friends so se razđirili na zahtevo javnosti

Leta 2023 je Lego Friends razširil postavo likov, da so vključili Aliyo, Novo, Zaca, Liann, Paisley, Lea, Autumn in Ollyja. Vsak od teh likov ima svoje interese in hobije tako kot izvirni liki in tudi za nove like so bili izdani novi sklopi, ki prikazujejo njih.

Vsak set kock Lego serije Friends ima svojo zgodbo in temo zato lahko dekleta z njimi gradijo mesta, igralnice, kavarne in še več. Poleg gradnje pa kocke vključujejo tudi veliko drugih dodatkov, kot so avtomobili, živali in drugi dodatki, ki bodo dekleta spodbudili k ustvarjalnosti in domišljiji.

Eden od razlogov, da je Lego serija Friends tako uspešen je, da pritegne širok spekter starosti in interesov. Mlajši otroci uživajo v igri s sklopi in ustvarjanju svojih zgodb z liki, medtem ko starejši otroci in odrasli uživajo v gradnji in zbiranju sklopov. Linija je bila prepoznana tudi zaradi svojih prizadevanj za rušenje spolnih stereotipov s vključevanjem ženskih likov z različnimi interesi in talenti.

Nekaj zanimivosti iz serije Lego Friends

Izjemen set Heartlake Grand Hotel

Izjemen set Lego friends Heartlake Grand Hotel
Izjemen set Lego friends Heartlake Grand Hotel z 1552 kockami

Ena izmed največjih kreacij Lego Friends je “Heartlake Grand Hotel” (set št. 41101), ki ga sestavlja impresivnih 1552 kock. Ta set vključuje petnadstropno zgradbo z veličastnim vhodom, lobijem, jedilnico, pekarno, kuhinjo, sobami, teraso na strehi in celo bazenom.

Za gradnjo tega veličastnega hotela je potrebno veliko časa in natančnosti saj je v njem veliko podrobnosti vključno z različnimi pohištvenimi predmeti, mini lutkami, pripomočki in različnimi drugimi dodatki.

Olivia’s Desk” (set št. 30102) pa za primerjavo vključuje približno 30 delov.

Neverjetna natančnost in trpežnost

Lego kocke so izdelane z izjemno natančnostjo, da zagotavljajo popolno združljivost med kockami. Lego uporablja proces brizganja plastike z toleranco približno 0.002 mm (2 mikrometra) kar pomeni, da je odstopanje med posameznimi kockami praktično neopazno.

Lego kocke so poleg tega izredno vzdržljive in zasnovane za dolgo življenjsko dobo. Po navedbah podjetja lahko ena Lego kocka prenese približno 430 kg pritiska preden se zlomi. Da, prav ste slišali, sam tehtam 85 kg, kar pomeni, da bi zdržala mene in še 5 takih kot sem jaz in še ne bi počila.

Prav tako je znano, da Lego kocke zdržijo tisoče ciklov sestavljanja in razstavljanja, ne da bi pri tem izgubile svojo prileganje ali obliko.

Sorodni članki: