Počivalniki za otroke

Za vse starše, ki jih zanima otroška notranja oprema, smo spodaj predstavili nekaj kratkih, a uporabnih navodil, še posebej, če vas zanimajo počivalniki za otroke.

Počivalniki za otroke, med nekaterimi starši bolj poznani z izrazi gugalniki, ležalniki za dojenčke in podobno, so danes praktično dosegljivi v vsaki spletni trgovini in fizični trgovini, ki je bolje založena s pohištvom za otroke. Verjetno med najbolj znanimi so pikapolonica, babyborn ležalniki, blagovna znamka fisher, ipd, je pa potrebno vedeti, da se otroški počivalniki ločijo na klasične in, v zadnjem času, tudi vse bolj popularne električne počivalnike.

Pri nakupu in izbiri počivalnika je v prvi vrsti potrebno vedeti in definirati namen nakupa počivalnika, saj se le ti, po svoji osnovni funkciji, delijo na počivalnike za plaže, vrtni gugalnike, otroške gugalnike in podobno.

Razlike med počivalniki za odrasle in otroke

Niso samo odrasli počivalniki, ki jih največkrat srečujemo v dnevnih sobah, kompaktni in udobni, temveč so takšni, lahko tudi otroški počivalniki in gugalniki, ki jih otroci radi uporabljajo tudi za igro in ne zgolj samo za svoj počitek, saj starši zelo dobro vemo, da je počitek pri otrocih, v popoldanskem času, pravzaprav težko doseči.

Medtem, ko so otroški počivalniki, v prvi vrsti gugalniki in delno tudi igrača za otroka, je odrasli počivalnik, največkrat izdelan tako, da ima lasten, vrtljiv ali fiksen podnožnik, lahko pa je, tako kot pri otrocih, izdelan kot gugalnik. Predvsem pri odraslih je v zadnjih letih opaziti znaten porast masažnih počivalnikov, z možnostjo izvleka podnožnikov, ki sicer po izgledu delujejo kot enosed za dnevno sobo.

Zelo moderni in tudi v precejšnji rabi, predvsem zaradi svoje cene, so tudi t.i. ročni počivalniki, z izvlekom podnožja, izdelani iz kombinacij umetnega in pravega usnja, slednji pa zelo pogosto pridejo prav tudi pri otrocih, saj so tovrstni, bolj odporni na uporabo in iz tega stališča obstojni ter uporabni dlje časa.

Če si želite ogledati kdo vse sodeluje na spletni strani Srnica.si v zvezi s svetovanjem za otroke, pojdite na prvo stran.