SEO članki – Kako jih spisati več 10 na dan

Spodaj vam podajamo nasvet in praktični prikaz kako se SEO članki spišejo na hitro in v večjih količinah (tudi več kot 10 na dan). Tako napisani SEO članki so dobri za podporne članke na vaših blogih, z namenom, da pomagajo dvigovati spletno stran za določeno, težjo, generično ključno besedo, hkrati pa so ti SEO članki, uporabni tudi za offsite SEO optimizacijo in jih lahko objavite na spletnih straneh drugih objavljalcev člankov.

Spodaj prikazan primer SEO članka je spisan za primer spletne trgovine, ki prodaja ovitke za telefon, ključna beseda “ovitki za telefon” pa na slovenskem trgu, velja za med bolj zahtevnimi, saj jo v Google, na mesečni ravni, vtipka cca. 4400 uporabnikov Googla.

Točke kako se pišejo SEO članki:

  • izberite dolgorepo (long tail) ključno besedo tematike, ki jo bo SEO članek podpiral
  • napišite naslov članka
  • napišite največ dva naslova poglavja članka
  • vse tri naslove sestavite na podlagi ključne besede in sorodnih iskanj ključne besede
  • spišite uvod pred prvim poglavjem (uvod naj izraža korist za bralca, če bo prebral članek)
  • z dva krat po 100 besedami odgovorite na vprašanji v poglavjih
  • v članku dodajte eno ali več slik
  • iz članka zgradite eno ali več zunanjih povezav

Primer SEO članka za spletno trgovino TopIzbira.si

Kateri ovitki za telefon so najbolj moderni in najbolj in?

V spodnjem članku lahko preverite kateri ovitki za telefon so danes najbolj “in”. Tisti, ki boste do konca prebrali članek, pa boste ob koncu prispevka razbrali tudi namige o tem kako enostavno, hitro in poceni pridete do unikatnega in edinstvenega ovitka za telefon.

Pregled najbolj modernih znamk ovitkov za telefone

Med trenutno najbolj popularne in moderne ovitke za telefon, sodijo ovitki za telefone blagovnih znamk Huawei, Samsung, Xiaomi, LG in drugi. Seveda so med bolj modernimi etuiji za mobije trenutno najbolj prodajani ovitki za telefone tistih blagovnih znamk, ki imajo na trgu tudi najnovejše modele svojih telefonov.

Pri Huawei ovitkih za telefon, so popularni ne samo ovitki, ampak tudi vsi ostali gadgeti za telefone, med ovitki pa kupce zanimajo tudi moderni magnetni ovitki za telefone, jordan ovitki, spigen ovitki, itd….

Dodatne ideje za unikaten in hkrati, moderen ovitek za telefon

Odlična prodajna priložnosti, ki se je zelo prijela med kupci modernih ovitkov za telefone, so tudi telefonski ovitki po meri, kjer si lahko kupec naredi svoj ovitek kar sam. Ponudniki takšnih ovitkov omogočajo npr. tiskanje logotipa, okrasitev ovitka, dodatno pa ponujajo še torbice za telefone, slušalke za telefone in drugo.

********

Če tako napisanemu SEO članku, dodate še eno sliko in eno ali dve povezavi na druge spletne strani, članek pa opremite še s SEO naslovom, meta opisom in alt tag oznako na sliki, ste za tako spisan članek porabili največ 10 minut, in, če potrebujete 10 člankov na dan, boste za njihovo pisanje, porabili skupno 100 minut – kar je manj kot dve uri dela dnevno.

SEO članki so le del celotne spletne optimizacije internetnih strani in so samo ena izmed SEO aktivnosti, ki jih moramo izvajati v okviru spletne optimizacije zato, da bo naša spletna trgovina na prvi strani Googla. Ostale aktivnosti, ki jih pokriva SEO optimizacija za Google, so objavljene, na povezavi.

Preberite še: Kako zastaviti strategijo digitalnega marketinga