To je nekaj, na kar se vsaka mama obrača na eni ali drugi točki v svojem potovanju – tisti trenutek, »Kako bom dojila s to obleko, ne da bi se spustila do spodnjega perila?« Če ste kdaj bile zunaj doma in ujete v nemogoči situaciji ob kateri ste se počutile neprijetno, vaš dojenčke dojenček pa je bil lačen, ali če ste pravkar bili razočarani zaradi pomanjkanja mode, vam naj zaupamo, da v tej situaciji niste bile same.

Yoko Shimada, mati dveh otrok in strokovnjakinja za javno zdravje, ki se zavzema za zdravje mater in otrok, je ustanovila elegantno in funkcionalno linijo oblačil za matere, ki jo je po tej ideji imenovala zbirka Mitera. Njena zgodba, poslanstvo in njeni načrti so navdih in veseli nas, da lahko delimo njeno edinstveno perspektivo v tem vprašanju, zlasti ker še naprej delimo nasvete, ki so uporabni za vse mame.

Katera oblačila za dojenje naj delovne mame iščejo med za nosečnost prijaznih oblačilih?

Yoko: Hotela sem narediti lepe, elegantne obleke in majice za dojenje, ki bodo trajale skozi nosečnost, dojenje in vrnitev na delo. Obleke so fleksibilne, pralne in imajo žepe. Funkcionalnost in vsestranskost sta za mene pomembna, kot mama. Priporočam, da vse nove mame, bodisi noseče ali nedavno postpartalne, poiščejo oblačila, ki ustrezajo naslednjim parametrom.

Slog: Ker to, kar nosiš, vpliva na vaše razpoloženje! Vsekakor se želite počutiti samozavestno, lepo in okrepljeno v vaših oblačilih. Kot nova mama se vaše potrpljenje, telesna vzdržljivost in duševne sposobnosti preizkušajo do svojih meja, zato je zelo pomembno, da skrbite za sebe.

Funkcionalnost: kot mama nosite številne klobuke – morda ste strokovnjak, žena, sestra itd. Vaša oblačila bi vam morala služiti v vseh vaših vlogah.

oblačila za dojenje

Pranje: Biti mama je lahko tudi umazano v smislu, da so oblačila za mamice hitro umažejo. Vaša oblačila morajo biti pralna in enostavna za nego! Kemično čiščenje ni potrebno. Preberite še: Vodič po eko prijaznih in naravnih materialih v otroških oblačilih

Trajnost / vsestranskost: Vaša oblačila naj se dobro počutijo in izgledajo skozi različne faze materinstva in različnih situacij, v katerih se znajdete, od datuma igranja do poslovnega srečanja.

Na kaj se osredotočate trgovine z oblačili za nosečnice?

Stroka se osredotoča na to, da se ženske počutijo lepe, samozavestne in opolnomočene. Oblačila, ki jih ustvarjamo, so namenjena ženskam v času materinstva, od nosečnosti do nege, do črpanja in po njem. Uspešne trgovine za nosečnice se začnejo, potem, ko lastnice več let preživijo kot strokovnjakinje za javno zdravje, ki si prizadevajo za izboljšanje zdravja mater in otrok po vsem svetu za organizacije, kot sta Svetovna banka in Clintonova fundacija.

Po porodu hitro iz prakse spoznajo, kako zahtevno je materinstvo. Še težje je, ko se lastnice spletnih trgovin vrnejo v svoja nekdanja delovna okolja in želijo dojiti. Takrat se pogosto srečajo z življenksimi situacijami, ki jih pripeljejo do tega, da razvijajo svoje nosečniške zgodbe.

Oznake: Oblačila za dojenje