Lego Harry Potter iz celotne serije romanov

Vsi ljubitelji in ljubiteljice Harry Potter poznajo serijo vseh osmih (zadnji razdeljen na dva dela) fantastičnih romanov britanske pistaljice J.K. Rowling. Romani opisujejo življenja mladega čarovnika Harryja Potterja in njegovih prijateljev Hermione Granger in Rona Weasleyja, ki sta študenta šole čarovništva – Hogwarts.

Lego serija Harry Potter je kot nalašč za vse ljubitelje tako Lego kock kot tudi sveta Harryja Potterja, saj ponuja izjemno priložnost za ustvarjanje povsem novih, čarobnih dogodivščin. Kompleti LEGO Harry Potter oboževalcem omogočajo, da poustvarijo svoje najljubše trenutke iz filmov ali ustvarijo lastne izvirne zgodbe z uporabo ikoničnih likov in nastavitev iz serije. Številni kompleti LEGO vključujejo tudi edinstvene lastnosti, kot so gibljivi deli, skriti predelki in zapleteni detajli, ki ujamejo čarobnost in čudeže sveta Harryja Potterja.

1. Harry Potter in kamen modrosti (2001)

Je prvi film Harry Potterja, v katerem je sam Harry predstavljen kot nadarjen čarovnik, ki je bil pravkar sprejet na Hogwartsu. Skupaj s svojimi prijatelji Ron in Hermonie začnejo razkrivati skrivnost kamna modrosti, starodavnega artefakta, ki daje nesmrtnost. Na poti se soočita z nevarnimi izzivi, med drugim s troglavim psom in velikansko šahovnico, saj poskušata preprečiti, da bi kamen padel v napačne roke.

  • Hogwartska ekspresna železnica (set številka 75955) – ta komplet vključuje ikonični vlak Hogwartske ekspresne železnice, s katerim se Harry in njegovi prijatelji peljejo v šolo v prvem filmu. Priložene so tudi figurice Harryja, Rona, Hermione in drugih likov, ter mini različica Platforme 9 3/4.
  • Prepovedani gozd (set številka 75967) – ta komplet vključuje podroben set Prebodenega gozda s sestavljivimi figurami velikega pajka in kentavra. Vključene so tudi figurice Harryja, Hermione in Draca, ter Hagridova koča.

2. Harry Potter in dvorana skrivnosti (2002)

Drugi film v seriji Harry Potter. Glavna uganka filma je Dvorana skrivnosti s temnimi hodniki, kjer se skriva nevarnost za študente šole za čarovnike Hogwarts.

  • Dvorana skrivnosti (set številka 75950) – ta komplet vključuje izjemno podroben prikaz Dvorane skrivnosti, ki vsebuje velikega kačjega zverja, kip Salazara Slytherina in meč Godric Griffindorja. Poleg tega so priložene tudi figurice Harryja, Rona, Ginny Weasley in Toma Riddlea.Lego Harry potter Hogwarts Express™ Edition 76405

3. Harry Potter in jetnik iz Azkabana (2004)

Tretji film pripoveduje o zaporniku po imenu Sirius Black ki je pobegnil iz Azkabana, čarovniškega zapora in sedaj išče Harry-ja. Medtem pa ga skrivnosti črn pes zasleduje šp Hogwartsu.

  • Expecto Patronum (komplet številka 75945) – Ta komplet vključuje sestavljivo različico napada Dementorjev na Harryja, pa tudi figuro jelena kot Patronusa in figurice Harryja, Sirusa Blacka in dveh Morakvarjev (dementor).

4. Harry Potter in ognjeni kelih (2005)

Harry se v četrtem filmu udeleži na turnir Triwizard, za katerega velja da je zelo nevarno tekmovanje med tremi čarovniki. Harry se soča z nevarnimi zmaji, labirinti in zahrbtnim jezerom.

  • Beauxbatonska kočija: Prihod v Hogwarts (komplet številka 75958) – Ta komplet vključuje sestavljivo različico Beauxbatonske kočije, ki na veliko vstopi v Hogwarts med Turnirjem treh čarovnikov. Poleg tega so priložene figurice Hagrida, Madame Maxime in Fleur Delacour.
  • Izziv z madžarskim repatcem (komplet številka 75946) – Ta komplet vključuje sestavljivo različico madžarskega repatca, s katerim se Harry sooči med Turnirjem treh čarovnikov. Poleg tega so priložene figurice Harryja, Cedrica Diggoryja in trenerja zmaja.

5. Harry Potter in Feniksov red (2007)

V tem petem filmu, se mora Harry soočiti z vrnitvijo Lorda Voldemorta in zanikanjem njegove vrnitve s strani Ministrstva za magijo.

  • Soba želja (komplet številka 75966) – Ta komplet vključuje sestavljivo različico Sobe želja, kjer se Harry in njegovi soborci iz Dumbledorejeve vojske srečujejo, da trenirajo obrambne čarobne uroke. Poleg tega so priložene figurice Harryja, Luna Lovegood in Hermione.

6. Harry Potter in princ mešane krvi (2009)

Zgodba se vrti okoli Harryja in Dumbledorja, ki skušata najti način za poraz Voldemorta s sledenjem in uničevanjem njegovih Horcruxov, predmetov, ki vsebujejo del Voldemortove duše.

  • Ura čarovnije Horacea Slughorna (komplet številka 76383) – Ta komplet vključuje sestavljivo različico učilnice za napoje profesorja Slughorna, kjer Harry in njegovi sošolci obiskujejo predavanja in se učijo pomembnih informacij o Voldemortovi preteklosti. Poleg tega so priložene figurice Harryja, Hermione in profesorja Slughorna.

7. Harry Potter in darovi smrti: 1. del (2010)

Sedmi in predzadnji del filmske serije o Harryju Potterju, Harry, Ron in Hermione odideta na misijo, da uničita preostale Horcruxe, ki vsebujejo dele Voldemortove duše.

  • Burrow 4840“. Ta komplet LEGO kock vsebuje dom Weasleyjevih, Burrow, ki ga v filmu napadejo Smrtne uroke. V kompletu so sedem minifigur, vključno z Harryjem, Ronom, Hermiono, Ginny, Bellatrix Lestrange in dvema Smrtnima urokom, ter različni dodatki, kot so palice, metle in kamine.

8. Harry Potter in darovi smrti: 2. del (2011)

Harry Potter

Harry se spopade z Voldemortom v končnem obračunu, ki poteka v Veliki dvorani. Oba se vključita v bitko s čarobnimi palicami, ki na koncu pripelje do Voldemortovega poraza in konca Drugega čarovniškega svetovnega boja.

  • LEGO Harry Potter grad Hogwarts 4842“. Ta komplet vsebuje ikonični grad Hogwarts. Komplet vključuje 11 minifigur, vključno s Harryjem, Ronom, Hermiono, Voldemortom in različnimi profesorji in študenti iz Hogwartsa, pa tudi nekaj čarobnih bitij in dodatkov.

Ti kompleti zajemajo veliko nepozabnih prizorov in lokacij iz prvega filma ter so odličen način za oboževalce LEGO kock in Harryja Potterja, da ponovno doživijo svoje najljubše trenutke iz filma.

Lego kocke s svojimi tematskimi sklopi so primerni za navdušence vseh starosti.