Velikosti otroških oblačil – kako izbrati prave velikosti?

Ko nakupujemo otroška oblačila preko spleta, je še posebej težko izbrati prave velikosti otroških oblačil. Pri nakupih preko spleta namreč nimamo možnosti oblačila pomeriti ali oceniti pravo velikost. Zato si lahko pomagamo s tabelami, ki nam pomagajo izbrati prave velikosti otroških oblačil.

Prvo pravilo je: dobro izmerite svojega otroka, saj nam te mere pomagajo pri izbiri prave velikosti. Običajno proizvajalci podajo tabele, na katerih so podane vse mere posameznega oblačila. Te mere lahko tudi primerjamo z oblačili, ki jih trenutno nosi naš otrok.  V pomoč nam bodo naslednje izmerjene mere:

  • višina otroka,
  • dolžina rok od ramena do zapestaja,
  • notranja dolžina nog do gležnjev.

 

velikosti otroških oblačil

Kadar proizvajalec označuje velikosti otroških oblačil v mesecih in letih, to ni najbolj varna izbira, saj otroci različno rastejo v različnih obdobjih. Zato si lahko pomagamo z naslednjima tabelami, ki prikazujeta velikosti oblačil, ki ustrezajo višini otroka in njegovi starosti.

Izbira pravih velikosti oblačil za dojenčke (1)

Bodite pripravljeni na to, da dojenčki zelo hitro rastejo. Pri poskokih v rasti lahko prerastejo nekatere velikosti tudi v tednu ali dveh. Velikosti oblačil za dojenčke so od novorojenčka od velikosti 50 in do velikosti 92, ki ustreza običajno za starost med 18 in 24 mesecev.

Priproočamo še: Vodič po eko prijaznih materialih

Velikosti oblačil za dojenčke od velikosti 50 do 92:

 

velikosti oblačil za dojenčke

 

Izbira velikosti otroških oblačil za malo večje otroke

Otroška oblačila so od velikosti 98 naprej, kar je običajno od 2-3 leta in vse do velikosti 140, kar je običajno za 9-10 letnega otroka.

Tabela oblačil za otroke od velikosti 98 do 104:

velikosti oblačil za otroke

Ker majhni otroci zelo hitro rastejo, ne bo nič narobe, če izberete eno velikost večje. To je posebej priporočljivo pri oblačilih, ki so izdelana iz naravnih materialov, ki se ob prvem pranju običajno skrčijo. Seveda pa pri nakupu večjih velikostih ni dobro pretiravati, saj so lahko predolge hlačnice in predolgi rokavi zelo moteči in otroka ovirajo.

Tudi prekratka in premajhna oblačila so lahko za otroka neprimerna in neudobna. Zato upam, da vam bo ta zapis v pomoč, ko boste pri naslednjem nakupu izbirali prave velikosti otroških oblačil.

Še: Oblačila za deklice za vsak dan