Oblačila za fante za vsak dan

Ponudba otroških oblačil za fante je običajno slabša kot ponudba oblačil za deklice. Zato je lahko za mamice fantkov še posebej velik izziv poiskati lepa in uporabna otroška oblačila za fante. Sicer so pa fantki le fantki. Če imate doma kakšnega, potem veste o čem govorim: fantki so nenehno v gibanju, tečejo, plezajo, se lovijo, skrivajo, prevračajo in kotalijo po travi. Ker so vedno aktivni, morajo biti oblačila za fante temu tudi prilagojena. Poglejmo si, na kaj bodite pozorni, ko nakupujete otroška oblačila za fante.

otroška oblačila za fante

Udobnost in uporabnost na prvem mestu

Otroška oblačila za fante naj bodo predvsem udobna in prilagojena aktivnemu preživljanju dneva. To pomeni, naj bodo oblačila predvsem mehka, dobro zračna in raztegljiva. Izogibajte se trdim in sintetičnim tkaninam, ki ne dihajo in v katerih se lahko otrok zelo poti in mu hitro postane neudobno.

Izberite otroška oblačila za fante iz naravnih materialov

Tudi počutje je zelo pomembno. In vaš otrok se bo dobro počutil le v naravnih materialih, ki jih lahko izbirate glede na letni čas: poleti izberite oblačila iz 100 % bombaža in pozimi izberete oblačila, ki so izdelana iz volne, ki odlično regulira temperaturo in zelo dobro diha. Otroška koža je zelo občutljiva in zato poskrbite, da bodo oblačila do nežne otroške kože prijazna.

Kakšne so najbolj primerne jakne za fante?

Jakne za fante, izbiramo seveda v odvisnosti od sezone (vremena), potreb po velikosti, cenovnih zmožnostih in pa tudi glede na želje otroka. Zimske jakne in jesenske jakne bodo seveda bistveno bolj kompaktne in trpežne, še posebej za jesenski čas pa bodo najbolj prav prišlje nepremočljive, t.i soft shell jakne, ki jih sicer prej pozna odrasla, moška in ženska populacija.

Če potrebujete za fante trpežne jakne, so soft shell jakne, odlične tudi zato, ker ne premočijo, zastirajo vetru, da prodre do telesa, možno pa jih je dobiti tudi s kapuco. V sodobnih trendih so se soft shell jakne uveljavile tudi zareadi modenega in športnega videza, ki je hkrati kombiniran z eleganco, zato lahko fant soft shell jakno nosi v šolo, jo ima za domače, športne aktivnosti ali za izlete naokrog.

Cenovno se soft shell jakne gibljejo od 30€ naprej.

oblačila za fante

Oblačila temnejših barv so najboljša izbira (1)

To je predvsem dober nasvet, sploh če vas zelo motijo madeži na otroških oblačilih. Nezgode se hitro zgodijo in oblačila se lahko umažejo že kar hitro po tem, ko se zjutraj oblečejo. Zato raje izberite oblačila v temnejših tonih: modri, rjavi, temno zeleni ali temno oranžni barvi, sivi, črni ali temno vijoličasti.

Vedno izberite le ekološka otroška oblačila

Ekološka oblačila imajo certifikate, ki potrjujejo, da so oblačila varna na koži in ne vsebujejo škodljivih snovi. Poleg tega vidika je tudi zelo pomembno to, da so ekološka oblačila veliko bolj vzdržljiva in se boljše perejo. Ekološka oblačila za fante boste tako lahko prali in prali in še vedno bodo enake oblike in nič uničena tudi po neštetih pranjih. Z izbiro ekoloških oblačil varujemo tudi naš planet in skrbimo za boljšo prihodnost naših otrok.