Kako narediti spletno stran z wordpress

Kako narediti spletno stran z wordpressKvalitetna spletna stran je vse bolj pomembna pri stiku s strankami in potencialnimi kupci. Urejena mora biti tako, da je vsakemu, ki pride na njo, takoj jasno kaj ponujamo in kakšen je naš način dela. S tem se izognemo klicem strank, ki želijo še dodatna pojasnila, ki jih na naši spletni strani niso našli. Trenutno so najbolj popularne in funkcionalne spletne strani, ki so izdelane na wordpressu. In kako narediti spletno stran z wordpress? To vam bomo na kratko razložili v naslednjem članku, vse dodatne informacije si lahko preberete: Matijazajšek.com

Kako narediti spletno stran z wordpress, ki bo lepo oblikovana in funkcionalna?

Zakaj izdelati spletno stran ravno na wordpressu? Vsekakor zato, ker je wordpress najbolj preprost za uporabo in ga uporablja več lot 21% vseh spletnih strani na svetu.

Prednost wordpressa je enostavna namestitev, kjer nam ni potrebno uporabljati HTML. Platforma je na voljo kar v 73 jezikih, kar pomeni, da je dosegljiva uporabnikom po vsem svetu.

Če se odločimo za spletno stran v wordpressu, bomo imeli na voljo 50.000 vtičnikov, s katerimi bomo lahko močno razširili funkcionalnost spletne strani. Nekatere vtičnike bomo morali plačati, vsi pa so običajno sproti posodobljeni za vse najnovejše različice sistema.

Zanimalo vas bo tudi: Kako povečati prodajo v spletni trgovini?

Vtičnike potrebujemo za izdelavo spletne trgovine, za razne postopke registracije, a moramo biti previdni, saj nam lahko vtičnik, ki smo ga dodali na novo, podre celo spletno stran.wordpress za začetnike

Če nismo prepričani kako uporabljati brezplačne vtičnike, se raje posvetujmo z nekom, ki je bolj seznanjen s to tematiko.

Kako deluje nadzorna plošča na spletni strani wordpressa?

Celotno vsebino spletne strani nadzorujemo iz nadzorne plošče. Nadzorna plošča nas vodi po celotni vsebini, vtičnikih, nastavljenih straneh in kategorijah.

V nadzorni plošči tudi pišemo nove članke, blog objave, pripravljamo vsebino za spletno trgovino, dodajamo slike in podobno.izdelava spletnih strani

V nadzorni plošči namestimo tudi temo, ki jo želimo imeti, barve in celoten vizualni izgled spletne strani. Pestrost ponudbe je skoraj neomejena in vsak si lahko spletno stran uredi po svojih željah, brez velikih stroškov in hudega znanja. (a)

Sami si lahko namestimo mnoge funkcionalnosti, za kar smo prej vedno potrebovali računalničarja. Namestimo si lahko Google Analytics, razne kontaktne obrazce, zemljevide in še mnogo drugih uporabnih stvari.

Primer spletne strani, ki je narejena z WordPress-om, je spletna stran podjetja Steklarstvo BREG. Gre za podjetje, ki nudi vse servisne steklarske storitve, posebej specializirani pa so za:

Uporabljeno besedilo: kako narediti spletno stran z wordpress