Najbolj pogosta vprašanja, ki jih dobimo poročni fotografi

Po navadi je vajin prvi stik s poročnim fotografom preko email sporočila ali obrazca iz spletne strani. Pari, ki ste v resni fazi organizacije poroke že v prvem sporočilu napišete vse podrobnosti, ki jih poročni fotograf mora vedeti, da vama lahko napiše konkretno ponudbo. Veliko pa vas ima v tem času še veliko dvomov in si želite odgovore, ki vam bodo olajšali nadaljnje organiziranje poroke. Danes sem se odločil, da se bom odgovoril na vsako pogosto postavljeno vprašanje, ki sem ga prejel v vaših sporočilih.

pogosto-zastavljeno-vprasanje (6)

Ali si še prost na xxxx datum

To je seveda drugo najbolj pogosto vprašanje takoj za koliko stane poročno fotografiranje. Težavna resnica nas poročnih fotografov je, da je velika večina porok v Sloveniji na soboto in da ima leto le 52 sobot. Zato se že tukaj pogosto znajdete pred dilemo, ko vas je mogoče veliko število fotografov zavrnilo.

Poročnega fotografa je dobro kontaktirati vsaj eno leto pred poroko. To je čas ko je še relativno velika možnost, da je fotograf prost.

pogosto-zastavljeno-vprasanje (1)

Ali si že fotografiral na tej lokaciji

Tudi to je dokaj pogosto vprašanje, ki ga dobim v vaših sporočilih. Vsekakor pa je to zelo pametno vprašanje. Zelo na mestu je zato, ker si poročni fotografi res dobro ogledamo vsako lokacijo. To pa zato, ker vedno iščemo najlepše kotičke in moramo zato spoznati celotno okolico. Torej če najdeta poročnega fotografa, ki je že fotografiral ali vsaj pozna določeno lokacijo bosta s tem dobila nekoga, ki vama lahko svetuje tudi o ostalih stvareh glede lokacije.

Veliko vama lahko pove o tem kako sestaviti časovnico, da bosta ujela najlepšo svetlobo za fotografiranje in še vseeno ne bosta predolgo odsotna od svatov.

Lahko vama pomaga tudi pri izboru lokacije za sklepanje civilnega obreda. Če imajo na lokaciji možnost, da se poročita kar pri njih je to velika prednost. Če pa imajo več takšnih lokacij je pa to odlično. Dobro je razmisliti v katerem delu dneva se bosta poročila preden se odločita kje si bosta iztekla usodni da. Tudi letni čas je pomemben. Če se poročita v začetku pomladi, ko je še bolj hladno si bosta mogoče želela lokacije kjer vaju bo grelo sonce. Če pa se poročita v poletni vročini pa bosta definitivno iskala prijetno senco kjer boste vsi najbolj uživali.

Poročni fotografi velikokrat vemo veliko o poročnih lokacijah tako, da se ne bojta vprašati vse kar vaju zanima.

Preberite še: poroka med tednom

Ali lahko pri tebi dobiva tudi poročno fotoknjigo

Tudi to je prosto vprašanje, ki ga dobim. Vedno z veseljem odgovorim da lahko. To me tako veseli zato ker sem sam mnenja, da je končni cilj fotografije (v fizičnem smislu), da konča natisnjena na kvaliteten fotopapirju.

Naslednje vprašanje, ki mi ga postavite pa je tudi zakaj si nebi knjige naročili kar v eni izmed drogerij ali supermarketu. Na to vprašanje pa z največjo samozavestjo odgovorim. Poroka je enkratni dogodek in poročna knjiga mora biti večna! Zato jaz sodelujem s tiskarjem, ki tiska izključno na arhivski fotopapir. Na vsako knjigo, dajo tudi garancijo tako, da vama res ni potrebno skrbeti za čisto nič. Če bi se slučajno pojavila kakšna napaka, ki se je zgodila med izdelavo vama nemudoma pošljejo novo knjigo.

pogosto-zastavljeno-vprasanje (3)

Zakaj imaš v ponudbi tudi predporočno fotografiranje

Predporočno fotografiranje je želja večine parov. Sklepam, da predvsem zato ker se želite znebiti teme, ki bi vaju lahko morila na poročni dan.

Ima pa samo predporočno fotografiranje veliko pozitivnih prednosti poleg tega, da se navadita na prisotnost fotografa. Kot lokacijo za fotografiranje si lahko izbereta katero koli lokacijo v Sloveniji, kar na poročni dan ne bo mogoče. Prav tako si lahko izbereta kateri koli letni čas in čas v dnevu za fotografiranje.

Največja prednost predporočnega fotografiranja pa so vsekakor fenomenalne fotografije, ki jih bosta dobila!

 

Kako dolgo ostaneš na poroki

Tudi dolžina moje prisotnosti na vajin poročni dan je pogosto postavljeno vprašanje, ki ga prejmem. To je vsekakor naprej vajina izbira. Lahko izbirata med dvema paketoma poročnega fotografiranja. Če izbereta možnost, da me najameta le za določeno število ur potem sem na poroki toliko časa kot se odločita. Če pa se odločita za celodnevno poročno fotografiranje pa dobita mojo popolno predanost za vajin celoten poročni dan. Torej ni časovno omejeno in bom prišel zjutraj, ko bosta rekla, da želita začetek fotografiratnja. Iz poroke pa bom odšel takrat ko bosta ugotovila, da prisotnost fotografa ni več potrebna.

pogosto-zastavljeno-vprasanje (5)

Ali morava plačati tudi potne stroške za poročnega fotografa

Verjamem, da je tudi to skrb mnogih poročnih parov. Čeprav zaradi majhnosti naše Slovenije to nikakor nebi smela biti skrb. Jaz sem se odločil, da potnih stroškov ne bom računal in je cena poročnega fotografiranja, ki jo vidita na spletni strani tudi končna cena.

 

Kdaj bova dobila poročne fotografije

Tudi to je zelo pametno in pomembno vprašanje, ki se dostikrat pojavi kot pogosto postavljeno vprašanje poročnemu fotografu. To pa zato, ker se poročni fotografi tukaj zelo razlikujemo. Eni fotografije dostavijo zelo hitro, spet drugi si vzamejo veliko časa. Jaz fotografije dostavim v roku dveh tednov po poroki. To pa zato, ker je poročna sezona zelo polna in če nebi sproti delal potem bi morali na fotografije čakati vsaj šest mesecev.

Da pa lažje počakata na dogovorjene fotografije pa vama že en dan po poroki pošljem en predogled oziroma en majhen paketek fotografij.

pogosto-zastavljeno-vprasanje (4)

Ali fotografiraš tudi kaj drugega kot poroke

Veliko parov me je nekaj časa po poroki spraševalo če bi fotografiral tudi njihovo družinico ali pa družinico v pričakovanju novega člana in kasneje tudi novorojenčka. Seveda rad fotografiram. Karkoli mi ponudite bom z veseljem sprejel kot izziv in za vas naredil najboljše fotografije.

Ne samo družine fotografiram tudi komercialne fotografije, portrete, produkte, snemam videe in še mnogo drugega. Vse to lahko najdeta na www.goranvk.com

 

Kako veva, da se lahko popolnoma zaneseva na tebe

Tudi to je pogosto postavljeno vprašanje iz strani parov. Ker je poroka neponovljiv dogodek in ker je pomebno, da gre pri poroki vse gladko bomo seveda podpisali pogodbo o sodelovanju. Ta pogodba bo tudi vama zagotavljala, da bom na vajin poročni dan jaz vajin poročni fotograf. Tako bosta lahko mirna in bosta imela eno skrb manj, ko se bo vajin datum bližal.

 

Kako nama dostavite poročne fotografije

Po premisleku in študiji življenjih dob različnih medijev sem se odločil za USB ključek. Ta ima veliko daljšo življenjsko dobo kot CDji in DVDji. CD ima revij zagotovljeno življenjsko dobo le sedem let kar je veliko premalo za poročne fotografije. Sam sem iskal medij, ki je zanesljiv in trajen.

Poleg tega pa čisto vsak ključek prilagodim poročnemu paru tako, da imate vsi unikatne ključke.

Poleg tega pa jaz v svojem arhivu vedno hranim čisto vse poročne fotografije iz vsake poroke. Tako, da se lahko tudi čez mesece ali leta odločita in naročita dodaten USB ključek.

pogosto-zastavljeno-vprasanje (2)

Ali ponujaš popuste za unikatne poroke ali za netipične poročne datume

To ni ravno najbolj pogosto postavljeno vprašanje sem ga pa dobil že kar nekajkrat. Vsekakor sem vesel vseh porok, ki si izven ustaljenih poročni dni ali letnih časov in zato tudi z veseljem ponudim kakšno prilagojeno ponudbo za te poroke. Prav tako če ne še bolj pa se veselim porok s posebnimi temami ali kakorkoli drugače unikatnimi značilnostmi. Napišita mi vse o svoji poročni ideji in če bo to poroka, ki me bo navdušila bosta vsekakor dobila prilagojeno ponudbo!

 

Če imata še kakšno vprašanje, ki v mojih sporočilih ne velja kot pogosto postavljeno vprašanje sem vama na voljo preko spletne strani: poročni fotograf www.goranvk-weddigng.com ali maila: info@goranvk-wedding.com.